Chelsea

Roman támogat engem - Ancelotti

Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere ragaszkodik hozzá, hogy Roman Abramovics klubtulajdonos bizalma töretlen iránta. Az olasz szakember hozzáértése vitathatatlan, de az utóbbi időben mély hullámvölgybe került a londoni klub.

Ancelotti nem aggódik jövője miattA Kékek a Premier League-ben utolsó öt meccsükből kettőt elvesztettek, kétszer ikszeltek, és csupán egyszer - a Fulham ellen még november 10-én - nyertek, szerdán, tét nélküli mérkőzésen 1-0-ra verte őket az Olympique Marseille a Bajnokok Ligájában.

Nem csoda, hogy előtérbe került az edző személye. November közepén menesztették Ray Wilkins másodedzőt, aki közel egy évtizeden át szolgálta a Chleseat, állítólag Abramoviccsal veszett össze. A gondok ezután kezdődtek, Wilkins remekül tudott együttműködni Ancelottival, segítőjének menesztése az olasz mesternek sem tetszett.

Carlo Ancelotti szerint ugyanakkor az orosz tulajdonos továbbra is bízik benne, és minden segítséget megad neki munkájához.

"Beszéltem vele a szerdai meccs után. Biztosított támogatásáról, és azt mondta, hogy megérti a csapat körül kialakult helyzetet és problémákat. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen rajtunk."

Nem féltem az állásom. Úgy érzem, hogy játékosaim is szeretnek és kiállnak mellettem, nekem ez a legfontosabb. Az egész klub mögöttem áll."

Ancelotti azt is hozzátette, hogy tisztában van vele, hogy sokan elégedetlenek együttese jelenlegi teljesítményével, de mint mondta, keményen dolgoznak a sikerért.

"Most mindenki azt hiszi, hogy a Chelsea nem elég jó csapat ahhoz, hogy hazai és nemzetközi címekért harcoljon, de legyenek nyugodtak, ott leszünk az elszámolásnál."

A Chelsea legközelebb szombaton, a Tottenham Hotspurs otthonában lép pályára, kérdés, ha elveszítik a londoni rangadót, továbbra is ilyen nyugodt lesz-e a Ancelotti.