NHL

Mozgalmas meccset nyert a Sabres

A Washington hátrébb csúszott a tabellán

Az NHL csütörtöki játéknapján gólzáporos meccseket játszottak Buffalóban és Ottawában is. A Florida kapujában Vokoun százszázalékos teljesítményt nyújtott ezzel hozzásegítette csapatát a hosszúra nyúlt vereségsorozatuk megszakításához. Hat zakó után nyertek ismét.

Már hat sorozatban elszenvedett vereségnél tartott a Panthers, és az eddig remekül teljesítő Washington csarnokába utaztak, ami nem kecsegtetett sok jóval. Végül mégis a fővárosaik kapituláltak, nem tudtak mit kezdeni Tomas Vokounnal. A cseh egyetlen lövést sem engedett be, míg elöl a második harmad végétől megindult a gólgyártás. A játékrész utolsó másodpercében Frolik, a harmadik harmadban pedig Bernier és Santorelli is betalált. Ezzel megszakadt a Florida rossz szériája, a Capitals pedig a harmadik helyen áll a ligában.

A második helyezett Philadephia szintén idegenben tudott nyerni. Boucher ugyan kapott egy gól Torontóban, de az már csak szépségtapasz volt a hazaiaknak, ráadásul Briere nem sokára visszaállította a korábban kialakult háromgólos különbséget. 4-1-re nyert a Flyers.

Az Ottawa sem tudott nyerni saját közönsége előtt. Gyorsan megszerezték ugyan a vezetést, de arra hasonló gyorsasággal válaszolt a Rangers. A második játékrész végén szintén a hazaiak vezettek, az utolsó húsz percben azonban 3-0-t produkált a New York, így végül 5-3-ra nyerte a találkozót.

Összecsapás a Buffalo - San José találkozón az NHL-ben

A Boston és a Buffalo is sokgólos meccset nyert meg. Előbbiek 5-2-re győzték le a New York Islanderst (Lucic duplázott), utóbbiak 6-3-ra a San Josét (itt Gaustad és Vanek vállaltak kettőt).

A St. Louis és a Los Angeles hazai jégen nyert, a Minnesota Phoenixben diadalmaskodott.

Eredmények:

Washington Capitals-Florida Panthers 0-3
Boston Bruins-New York Islanders 5-2
Buffalo Sabres-San José Sharks 6-3
Toronto Maple Leafs-Philadelphia Flyers 1-4
Ottawa Senators-New York Rangers 3-5
St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 4-1
Minnesota Wild-Phoenix Coyotes 3-2
Los Angeles Kings-Calgary Flames 2-1