Inter

Materazzi elismerte a pofozkodást Balotellivel

Materazzi azt is bevallotta, hogy 2006-ban kevés választotta el attól, hogy az AC Milanba igazoljon.

InterMarco Materazzi, az Internazionale védője Mario Balotellivel kapcsolatos viszonyáról beszélt a Mediaset Premiumnak. Ez azért is érdekes, mert mindkét játékosra úgy tekintenek, mint rosszfiúra az olasz futballban. Az egykori csapattársak volt, hogy nagyon jóban voltak, de akadt, hogy rossz viszonyuk verekedésig fajult.

"Volt, hogy elcsattant egy pofon, és előfordult, hogy egy cipő landolt a másik arcába, de amikor egy műtéten esett át a kórházban, akkor én ott voltam vele éjfélkor, és hoztam neki rágcsálnivalót az automatából” - emlékezett vissza Materazzi.

A 37 éves játékos arról is beszélt, hogy a 2006-os VB előtt nem sok hiányzott ahhoz, hogy az Inter ősi riválisához, az AC Milanhoz igazoljon.

"Igaz, a 2005/06-os szezonban nagyon közel álltam ahhoz, hogy a Milanhoz szerződjek. Roberto Mancini, az Inter akkori edzője azt akarta, hogy távozzak az Interből, és a Villarreal is érdeklődött irántam. A legfontosabb számomra az volt, hogy játszhassak a világbajnokságon. Nem jelent számomra problémát elmondani, hogy közel álltam a Milanba szerződéshez, de aztán beszéltem a szövetségi kapitánnyal Marcello Lippivel, aki azt mondta ne aggódjak, szorít nekem helyet a 23 VB-re utazó játékos között. Úgy döntöttem maradok, mert a szívem ezt súgta nekem, Lippi pedig betartotta az ígéretét, a folytatást már mindenki ismeri” - mesélte az olasz védő.