Premier League

Man. United-Arsenal, Tottenham-Chelsea a Pl-ben!

Csúcsrangadókat rendeznek a hétvégén a Premier League-ben: szombaton a londoni derbin a Tottenham fogadja a Chelseat, hétfő este pedig a tabella első két helyezettje, az Arsenal és a Manchester United feszül egymásnak az Old Traffordon. A Liverpool a Newcastle ellen folytathatja a menetelést.

Manchester United-Arsenal rangadó a PL 17. fordulójában

A Bajnokok Ligájában menetelő Tottenham a bajnokságban már hetek, lassan hónapok óta vergődő Chelsea-t fogadja. A BL záró fordulójában a Spurs 3-3-ra végzett a Twentével, és csoportelsőként kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe, a Chelsea mélyrepülése Marseille-ben folytatódott, bár az 1-0-ás vereség ellenére is az F jelű kvartett élén végeztek. Harry Redknapp együttese legutóbbi öt bajnokijából kétszer ikszelt, háromszer nyert, közte az Arsenal és a Liverpool ellen. A BL-ben is meggyőző a mérleg. A Chelsea utoljára november 10-én, a Fulham ellen győzött, azóta két vereség és két döntetlen a kékek mérlege, és a héten a BL-ben is belszaladtak egy vereségbe, Carlo Ancelotti feje főhet a megoldáson. Benajunt, Zsirkovot és Alexet nélkülöznie kell az olasz mesternek, a Spursnál jóval hosszabb a maródiak listája: van der Vaart, Huddlestone, King, Woodgate, és O'Hara sem áll Harry Redknapp rendelkezésére. Legutóbbi találkozójukon, 2010 áprilisában a Tottenham nyert 2-1-re, Defoe és Bale góljaira Frank Lampard tudott csak válaszolni.

A hétfő esti derbin is két nagyágyú, a Manchester United és az Arsenal csapnak össze. A United győzelem esetén átveheti a vezetést a tabellán, még úgy is, hogy egy meccsel kevesebbett játszott riválisánál. A Vörös Ördögök szerdán ikszeltek a Valencia ellen, a United először kapott gólt az idei BL-szezonban, az Ágyúsok 3-1-re verték a Partizan Belgrádot, és a Sahtar Donyeck mögött másodikként továbbjutottak a H-csoportból. Manchesterben Hargreaves, Owen és Valencia továbbra is sérült, a másik oldalon a csapatkapitány Fabregas, Varmaelen és Diaby van a hiányzók listáján. A United a legutóbbi fordulóban nem játszott (a Blackpool elleni meccse elmaradt a rossz időjárás miatt, előtte 7-1-re verte a Blackburnt), az Arsenal 2-1-re a Fulhamet. 2010. januárjában az Emiratesben Sir Alex együttese ünnepelhetett, 3-1-re nyertek.

Légiósaink közül Gera Zoltán együttese, a Fulham a Sunderlandet, Bogdán Ádám gárdája, a Bolton a Blackburnt, Kádár Tamás csapata, a hét közben edzőváltáson átesett Newcastle United pedig az FC Liverpoolt fogadja a hétvégi fordulóban.

Premier League, 17. forduló:

Szombat:

Aston Villa-West Bromwich Albion 16.00
Everton-Wigan Athletic 16.00
Fulham-Sunderland 16.00
Stoke City-Blackpool 16.00
West Ham United-Manchester City 16.00
Newcastle United-FC Liverpool 18.30

Vasárnap:

Bolton Wanderers-Blackburn Rovers 14.30
Wolverhampton Wanderers-Birmingham City 14.30
Tottenham Hotspur-Chelsea 17.00

Hétfő:

Manchester United-Arsenal 21.00