NBA

Kilences sorozatnál tart a Boston

Garnett utolsó pillanatban szereztt kosarával nyert a Celtics

A Boston Celtics már kilences győzelmi sorozatot épített fel, köszönhetően a csütörtökön Phildephiában megnyert meccsüknek. Szoros találkozót játszottak, de szinte végig hátrányban voltak. Végül a hajrában Garnett nyerte meg a meccset a csapatnak.

"Ha a mostani állapotunkban így tudunk meccseket nyerni, már alig várom a februárt meg a márciust, amikor teljesen egészségesek leszünk. Addig meg ki kell kaparunk a győzelmeket, ahogy ma tettük" - mondta Paul Pierce a 76ers elleni találkozó után.

Végig kiélezett mérkőzés volt, általában a Philadephia tudott kicsit ellépni, de a Boston mindig visszajött, és meccsben tartotta magát. A hajrában a hazaiak többször is megnyerhették volna a meccset, de amit támadásban összehoztak, azt a védekezéssel tönkretették. Egy perccel a vége előtt Ray Allen dobhatott tiszta hármast, amivel a Celtics átvette a vezetést. Ez után Iguodala visszavette az előnyt, de a hátralévő hat másodperc elég volt a Bostonnak, hogy kiharcolja a győzelmet. Rajon Rondo remekül hozta helyzetbe Kevin Garnettet, és a csatár nem hibázott. Annak ellenére sem, hogy addigra már kilenc játékperce nem talált a gyűrűbe. A legjobbkor hozta magát.

Rondo volt a győzelem kulcsa ezen az estén. 19 pontja mellé 14 asszisztot osztott ki, remekül mozgatta a csapatát, nem tudtak vele mit kezdeni a hazaiak. A legjobb dobó Ray Allen volt 23 egységgel, a másik oldalon Meeks ért el 19 pontot. Náluk egyébként Brand muzsikált a legjobban, főleg védekezésben. 14 lepattanót szerzett, és háromszor blokkolt. Talán ha ő maradt volna a végén Garnettel, nem kapnak ki, de elszúrták, nyert a Celtics.

A Dallas a New Jersey-t fogadta, és Jason Kidd nem sokat mutatott egykori csapata ellen. Mondjuk Nowitzky és Butler kivételével a többi kezdő sem. Szerencséjükre volt egy Terry és egy Marion a padjukon, akik nagyban hozzájárultak a tizenhárompontos győzelmükhöz. A harmadik negyedben szereztek megnyugtató előnyt, és hiába dobott a Netsből Lopez 24, Morrow pedig 21 pontot, hiába jöttek föl a hajrában ötpontos hátrányból, végül kipukkadtak, és a Dallas magabiztosan húzta be a hazai meccset.

Az Orlando kicsit kínlódik mostanában, sorozatban három vereségnél tartanak. Ezúttal Portlandben kaptak ki. Howard 39 pontja és 15 lepattanója is kevés volt, mivel a kosárlabda csapatjáték, és egyszerűen senki nem tudott felnőni mellé. Vince Carter 6 pontja 33 perc alatt például kimondottan katasztrofális, pont mint a 2/12-es mezőnybeli dobómutatója. A másik oldalon sokkal kiegyensúlyozottabb volt a teljesítmény, mindenki hozzátette a magáét. Miller és Matthews támadásban, Camby és Aldridge védekezésben emelkedett ki, és végül 14 pontos különbséggel nyertek a hazaiak.

Eredmények:

Philadelphia 76ers-Boston Celtics 101-102
Dallas Mavericks-New Jersey Nets 102-89
Portland Trail Blazers-Orlando Magic 97-83