VB 2022

Katar a szomszédjaihoz vihetne néhány meccset

Joseph Blatter továbbra is úgy gondolja, jó döntés született

  • MTI

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint a Katar szomszédságában lévő országokban is sor kerülhet majd mérkőzésekre a 2022-es világbajnokságon.

A FIFA végrehajtó bizottsága december 2-án ítélte oda a közel-keleti államnak a rendezés jogát, de felmerült, hogy a régióra jellemző hőség súlyosan veszélyeztetheti a játékosok egészségét a tornán, s már többen indítványozták, hogy ne nyáron, hanem az év elején bonyolítsák le a 12 esztendő múlva esedékes vb-t.

Blatter a L'Equipe francia sportnapilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a szintén 2022-re benyújtott ausztrál pályázatban szerepelt olyan javaslat, amely szerint néhány találkozót Új-Zélandon rendeztek volna.

"Katar esetében ugyanez a helyzet, a közeli országokban is sor kerülhetne egy-egy összecsapásra" - fogalmazott a sportvezető, aki a hőséggondra nem tért ki, viszont ismét azt mondta, jó döntés született a helyszínkijelöléskor, mert a FIFA célja az, hogy a világ minden részét, más kultúrákat is elérjen a futball segítségével.

Katar Ausztrálián kívül Japánt, az Egyesült Államokat és a Koreai Köztársaságot győzte le a szavazáson.