Inter

Moratti becsapva érzi magát a Werder elleni bukta után

Az Inter elnöke nem boldog, de nem kapkod a klub-vb előtt

Az Internazionale elnöke nem elégedett a csapat teljesítményével, de nem akarja kapkodva kirúgni Benitezt. A klubvilágbajnokság utánra halasztja a fontos döntéseket, de azért utalt arra, hogy a spanyol bajban lehet, ha nem nyerik meg a tornát. A szurkolók között ugyanakkor még vannak támogatói az edzőnek.

"Becsapva érzem magam, amennyire egy szurkoló becsapva érzi magát egy ilyen vereség után" - mondta az olasz klub elnöke."Számítottam arra, hogy kikaphatunk, de arra nem, hogy így. Nem akarok a klubvilágbajnokság előtt újabb problémákat gerjeszteni, úgyhogy most nincs edzőkérdés. Az Abu Dzabi tornát viszont meg kell nyernünk. Ezek a játékosok már bizonyítottak, és újra karakteres és jó játékot szeretnék tűlük látni, ez pedig a pszichológián múlik. Benitez feladata tehát, hogy minden óramű pontossággal működjön. Ez nem ultimátum, csak azt mondom, hogy fontos ez a trófea."

Rafael Benitez vakarja az állát

Összegezve ez mégiscsak egy ultimátumnak tűnik, és már több név is felmerült mint a spanyol edző esetleges utódja. Állítólag Walter Zengát szerződtetnék a szezon végéig, utána pedig a Zenittel frissen orosz bajnoki címet szerzett korábbi Udinese- és Roma-edző, Luciano Spalletti ülhetne a kispadra.

Marco Tronchetti, a klubban a második legnagyobb részesedéssel rendelkező Pirelli tulajdonosa viszont Fabio Capellót, az angol válogatott jelenlegi mesterét látná szívesen a csapat élén. Ha ez megvalósulna, Capello a Milan, a Roma és a Juventus után a negyedik nagy olasz klubot edzhetné.

A szurkolók ugyanakkor még támogatják Benitezt. A Gazzetta internetes oldalának felmérésén több mint 17 ezren szavaztak, és 58%-uk kiállt mellette. Ez kissé talán meglepő a tavalyi sikerek utáni visszaesés láttán, de ezek szerint a drukkerek bíznak abban, hogy a spanyol még mindig specialistája a kupáknak, és meg tudja nyerni a klubvilágbajnokságot a csapattal.