Kosárlabda

Az edzővel és két játékosával hosszabbított a Kecskemét

  • MTI

Három évvel meghosszabbította szerződését Stojan Ivkovic, a T.O.M. Controll Kecskeméti KSE férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója, valamint a válogatott Csorvási Milán és Wittmann Krisztián.

Feyér Zoltán, a városi tulajdonban lévő klub ügyvezető igazgatója és Ivkovic a Debrecen elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatón írta alá a megállapodást, Zombor Gábor polgármester jelenlétében. A város első embere emlékezetett arra, hogy nemrég még az is felmerült, hogy megszűnik az NB I-es kosárlabda Kecskeméten.

"A szakosztály jelenlegi vezetése Stojan Ivkovic vezetésével olyan magas szintű munkát végzett az elmúlt másfél évben, melyre alapozva lehet a jövőben építeni" - fűzte hozzá a polgármester.

Ivkovic szerint van remény arra, hogy Dénes Gáborral és Bencze Zoltánnal is hosszú távú szerződést sikerül aláírni. A szakmai igazgató 2008 nyarán, a bajnoki ezüstérmes Pécs csapatától igazolt Kecskemétre. Az együttest működtető gazdasági társaság, az Univer holding azonban megszüntette a támogatást, a játékosok eligazoltak, ezért a semmiből kellett felépíteni a szakosztályt. Ivkovic az elmúlt szezonban a legjobb nyolc közé vezette a Kecskemétet, amely jelenleg tíz forduló után hét győzelemmel az ötödik helyen áll.