NHL

Tizedszer sem hibázott a Pittsburgh

A Pittsburgh Penguins hazai környezetben 2-1-re legyőzte a New Jersey Devils csapatát, ezzel sorozatban tizedszer győzött az NHL alapszakaszában.

PittsburghA klub történetében ez a második leghosszabb sorozat, a rekord még 1993. március 9. és április 10. között születet, akkor 17 találkozón keresztül győzött folyamatosan a gárda. A győzelemből a liga pontlistáját vezető Sidney Crosby (24 gól, 24 gólpassz) egy góllal és egy gólpasszal, a kapus Marc-Andre Fleury pedig 27 védéssel vette ki a részét. A Nyugati főcsoportot vezető Detroit Red Wings hazai pályán kapott ki 5-2-re a San Jose Sharkstól, annak ellenére, hogy az első harmad után még 2-1-re vezetett. A Sharks legjobbja ezen az estén a két gólig jutó Logan Couture volt.

A nap másik három mérkőzésén egyaránt túlórázásra kényszerültek a fele. Az Atlanta a hosszabbításban ütött góllal verte a Nashville-t, míg Washingtonban a Toronto, Columbusban pedig a hazai Blue Jackets győzte le szétlövésben a Dallast. A Blue Jackets nehezen kicsikart sikerével öt meccse tartó vesztes szériáját zárta le, a Dallas pedig hat győztes találkozó után vesztett először.


Eredmények:

Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 2-1
Washington Capitals-Toronto Maple Leafs 4-5 - szétlövés után
Atlanta Thrashers-Nashville Predators 3-2 - hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets-Dallas Stars 3-2 - szétlövés után
Detroit Red Wings-San Jose Sharks 2-5