Jégkorong

Ted Sator kihirdette a keretét

  • MTI

Az Sapa Fehérvár AV 19, a Vasas Bp. Stars és a Dab. Docler játékosai vannak túlnyomórészt a magyar válogatott keretben.

A közös magyar-román bajnokságban, a MOL Ligában, valamint az osztrák ligában szereplő fehérvári játékosokat hívott meg a jövő heti, jesenicei tornára Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A tornán a világ élvonalában érdekelt házigazda szlovén, az osztrák és a norvég csapat szerepel a légiósait nélkülöző magyarok mellett. A válogatott jövő kedden kel útra, a Zágrábban edzősködő Sator pedig odakint csatlakozik a küldöttséghez. A magyar nemzeti együttes a Jesenicétől 20 kilométerre fekvő Kranjban lakik majd. A magyar válogatottnak ez lesz az utolsó felkészülési tornája a 2011. áprilisi budapesti divízió I-es világbajnokság előtt. A közvetlen felkészülés során már csak egy vagy két gyakorló meccsre jut majd idő.
A keret:
kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas)
hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Szirányi Bence (Vasas), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Hüffner Adrián (Vasas), Svasznek Bence (Vasas), Maklári Erik (Sapa Fehérvár AV 19), Sille Tamás (Vasas)
csatár: Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV 19), Azari Zsolt (Dab.Docler), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Benk András (Sapa Fehérvár AV 19),
Kiss Ákos (Dab.Docler), Dubek Vladimir (Miskolci Jegesmedvék), Vaszjunyin Artyom (Sapa Fehérvár AV 19)

A jesenicei torna programja:

december 16., csütörtök:
Ausztria-Norvégia 15:30
Szlovénia-Magyarország, 19:15
december 17., péntek:
Ausztria-Magyarország, 15:30
Norvégia-Szlovénia 19:15
december 18., szombat:
Norvégia-Magyarország 15:30
Ausztria-Szlovénia 19:15