Bajnokok Ligája

A Kazany és a Köbenhavn harcol a negyeddöntőért

  • MTI

Nagy kérdés a keddi játéknap előtt, mely csapatok taktikáznak, és pihentetik legjobbjaikat a hétvégére.

BLA Bajnokok Ligája keddi játéknapján nem várhatóak hatalmas izgalmak, hiszen a négy csoportból háromban már eldőlt kik folytathatják a negyeddöntőben. Egy hely kiadó még a nyolcaddöntőben, a kérdés az, hogy az FC Köbenhavn, vagy a Rubin Kazany jut tovább a G csoportból.

A dán együttes könnyebb helyzetben van, hiszen fogadja a biztos búcsúzó Panathinaikoszt, míg a rivális orosz gárda a már csoportelső Barcelona vendége lesz. Ráadásul a koppenhágaiak eddig egy ponttal többet szereztek kazanyi riválisuknál, vagyis ha nyernek, akkor a Rubin esetleges bravúrja is kevés lesz. A Köbenhavn öt BL-meccs óta nem kapott ki otthon, míg a Panathinaikosz több mint 430 perce nem lőtt gólt. Mivel a Barcelona elsősége már biztos, kérdéses, hogy Lionel Messi pályára lép-e 50. BL-mérkőzésén.

Az A csoportban a Tottenham és a címvédő Internazionale 10-10 pontos, előbbi a Twente, utóbbi a Werder Bremen otthonában vendégeskedik. Az egymás elleni mutatóban az angol klub jobb, vagyis az Internek több pontot kell szereznie kedden riválisánál, máskülönben marad a második helyen. A Twente - amely tíz meccsen egyszer sem nyert angol együttes ellen - csoportharmadikként az Európa Ligában folytatja majd, a brémaiak búcsúznak.

A B jelű kvartettben a Schalke 04 pontelőnnyel várja a zárást az Olympique Lyonnal való versenyfutásban. A németek a Benficához utaznak, a franciák pedig fogadják a Hapoel Tel-Avivot. A portugálok az utolsó három hazai meccsüket német gárda ellen megnyerték, és ha most is így tesznek, akkor harmadikok lesznek, és átkerülnek az EL-be, míg a Lyon előtt egy hazai sikerrel megnyílhat az út az első helyhez. A Schalke az utolsó hat idegenbeli BL-fellépésén nem lőtt gólt.

A C csoportban a Manchester United és a Valencia egymás között dönti el az első hely sorsát. A két csapat szeptember 29-i találkozóján az angolok 1-0-ra nyertek idegenben, azaz a spanyoloknak mindenképpen győzniük kell, ha elsők akarnak lenni. Az MU lehet egyébként az első csapat, amely kapott gól nélkül zárja a csoportkört - a múltban hat együttes, az Ajax Amsterdam, a Chelsea, a Juventus (kétszer), a Liverpool, az AC Milan és Villarreal egy-egy kapott góllal élte túl ezt a szakaszt. Az már korábban eldőlt, hogy ebből a kvartettből a Glasgow Rangers folytatja az EL-ben, míg a Bursaspor kiesik.