Palermo

Pastorét nem a pletykák, hanem a Palermo érdekli

Az argentin játékosért állítólag a Real és a Barca verseng

A Barcelona és a Real Madrid a pályán, sőt, Spanyolországon kívül is állandó versenyben van. A pletykák szerint ezúttal a Palermo argentin játékosáért, Javier Pastoréért futnának versenyt. A középpályás ugyanakkor lehűtötte a kedélyeket. Csak mostani csapatára akar koncentrálni, és nem foglalkozik a nagyok hívásával. Állítólag.

Még az El clásico előtt röppent fel a hír, hogy Javier Pastore játéka a Barcelona és a Real Madrid illetékeseinek is tetszik, és súlyos összegeket is hajlandóak lennének fizetni érte. A Palermo elnöke, Maurizio Zamparini akkor azt mondta, kapott egy 50 millió eurós ajánlatot, de elutasította, mivel az argentin csak 70 millióért eladó. Ezt állítólag új szerződésében záradékban is rögzíteni fogják.

Néhány nappal később kicsit enyhített a véleményén, akkor már úgy nyilatkozott, Pastore bármikor eligazlolhat, ha akar. (Nyilván a megfelelő összegért, bár erről ezúttal nem beszélt.)

Javier Pastore, a Palermo játékosa

A játékos ugyanakkor többször is megerősítette, hogy nem akar távozni. Elmondása szerint Szicíliában képzeli el a övetkező évét is, a csapattal a Bajnokok Ligájába akar jutni.

"Jól érzem magam Palermóban. Beszélhetnek a Real Madridról vagy a Barcelonáról, engem ez most nem érdekel különösebben. A mostani csapatommal el akarjuk érni a Bajnokok Ligáját, és azt hiszem, képesek is leszünk rá. Sok mindent olvasok a sajtóban, de nem agyalok minden rólam szóló mondaton" - mondta a La Gazetta dello Sportnak.

Azt azért elismerte, hogy Lionel Messivel jól megértik egymást, a pályán kívül is jó a viszonyuk. "Volt időnk megismerni egymást a vébé előtt, és úgy látom, hasonló természetűek vagyunk. Olyan játékos, mint ő, harminc évben egyszer születik. De azért Playstation-ön még sosem kaptam ki tőle."

Ha nem is a következő hónapokban, a jövőben még a pályán is találkozhat a két argentin játékos, nem csak a játékkonzol előtt. De azért 70 millió euróért még mutatnia kell Pastorénak néhány dolgot.