Vízilabda

Az Eger nyert a Fradi ellen az OB I rangadóján

Jobban kezdett az FTC, mégis kikapott

  • MTI

A hazai medencében játszó Eger 2 góllal legyőzte az Ferencvárost a férfi vízilabda ob I hétfő esti rangadóján.

Az egyformán a legjobb négy közé igyekvő, s bajnoki álmokat is dédelgető két együttes összecsapása a kölcsönös tehetetlenkedés jegyében indult, rossz passzok, gyenge támadás-befejezések jellemezték az első negyedet, amelynek csak a végén született az első, s egyetlen gól – a vendégek révén (0-1).

A Bitskey-uszodában rendezett meccs második nyolc percét is FTC-találat nyitotta: az alkalmi center Szeles György duplázott (0-2). Utána viszont a népligetiek egyik délszláv légiósa, Aljosa Kunac a saját hálójába pöckölt nagy mentési igyekezetében (a névleges szerző Varga II Zsolt lett, mivel vízilabdában nincs öngól), majd a kanadai Aaaron Feltham egyenlített (2-2). Kunac később már a "helyes" kaput vette be, viszont két olimpiai bajnok, Biros Péter és Hosnyánszky Norbert jóvoltából az Eger átvette a vezetést (4-3).

A nagyszünet után a kapusok váltak főszereplővé, szinte mindent hárítottak, míg nem Varga II. átlövésből saját gólját is megszerezte (5-3). Weszelovszky László szépítésére, még a harmadik játékrész hajrájában, az ötkarikás aranyérmes center, Kis Gábor válaszolt, a duplázó Kunacnak pedig Hosnyánszky felelt meg látványosan: bravúros csavargóllal állította vissza a különbséget (7-5).

A zárónegyedben az ifjú válogatott Bundschuh Erik pattintott bombájával (8-5) a lényegi kérdés eldőlt: bár az örökifjú olimpiai bajnok, Varga I. Zsolt még betalált, Varga Tamás és a triplázó Kunac lökete egyként háríthatatlan volt, Biros újabb ötméteresével és távoli lövésével, valamint Hegedüs Gábor találatával győzött az Eger, igen fontos három pontot gyűjtve be sikerével.