Manchester United

Ferguson 25 gólt vár Berbatovtól a szezonban

Dimitar Berbatov mesterötöst vágott a Blackburnnek a Premier League múlt heti fordulójában, a Manchester United bolgár támadója tíz meccs óta tartó gólcsendjét szakította meg ezzel, és átvette a vezetést a PL góllövőlistáján is. Mestere, Sir Alex Ferguson öröme mellett elvárását is megfogalmazta, 25 találatot vár a szezonban Berbatovtól!

Berbatov ötöt vágott legutóbbi meccsén

"Két játékosra van szükségünk, hogy 25 vagy még több gól szerezzünk, de Berbatov egyedül is képes rá. Tavaly Rooney 34, Berbatov csak 12 gólt lőtt, kiábrándító különbség volt köztük."

"A szezonban már 17 játékosunk lőtt gólt, elégedett vagyok a csapattal. Végre Berbatov is megcsillant, Nani és Pak is nagyszerűen játszik, már csak Rooney hiányzik."

Fergie szerint a mexikói csatár, Javier Hernández tökéletesen pótolja a 2007-ben visszavonult norvég csillagot, Ole Gunnar Solksjaert.

"Mindig megélénkül a játékunk, amikor pályára lép, ebben tökéletes mása Solksjaernak."

Berbatov jelenleg 11 találatnál jár a Premier League-ben 16 kör után, a hátralévó 22 fordulóban 14-szer kellene megzörgetni a hálót Ferguson elvárásai szerint, bár a skót mester minden bizonnyal akkor is elégedett lenne, ha Berba a Bajnokok Ligájában termelné ki a "hiányzó" gólokat.