Kézilabda BL

Sulc 17 góllal vezette győzelemre a Szegedet

A Dinamo Minszk megnehezítette a hazaiak dolgát, de Tatai és Sulc behúzták a meccset

Jól kezdett a Pick Szeged, de a vendégek később felzárkóztak, és szorossá tették a meccset. Hazai oldalról egyértelműen Frantisek Sulc emelkedett ki az első félidőben, aki 13 gólig jutott. A folytatásban még négyet lőtt, a kapuban pedig Tatai nyújtott fantasztikusat, így meglett a fontos hazai győzelem.

Küzdelem a labdáért a Szeged-Montpellier férfi kézilabda BL-mérkőzésen

Gyors gólváltásokkal kezdődött a meccs, de a Szeged el tudott lépni a fehéroroszoktól. 10-5-ös hazai vezetésnél kért időt a vendégedző, de állandósult a négy-ötgólos különbség. Később 3-3-as védekezésre váltott a Minszk, de eleinte nem tudta csökkenteni a hátrányát. Főleg Sulc emelkedett ki a Szegedből, szinte egymaga vitte a hátán a csapatot.

Egy páros kiállítás azonban megzavarta a magyar csapatot, közelebb jött az ellenfél. Az első játékrész utolsó perceiben kapkodóvá vált a játék, és ebből a Minszk jött ki jobban. 18-18 volt az állás fél perccel a szünet előtt, de Sulc tartotta remek lövőformáját, két góljával 20-18-cal mehetett pihenőre a Szeged. A szlovák játékos már az első félidőben 13 találatig jutott!

A szünet után Tatai váltotta Miklert a kapuban, aki rögtön három lövést fogott, támadásban azonban még mindig csk Sulc villogott. Nem nőtt a különbség két gól fölé, a feszültség azonban emelkedett. Sok volt a felesleges durvaság, ami végül a vendégek kettős emberhátrányához vezetett.

A hazaiak el tudtak lépni 30-26-ra, de a fehéroroszok azonos létszámban újra felzárkóztak. Tatai azonban büntetőt fogott, és ezzel tartotta a különbséget. Nagyon ellépni nem tudott a magyar csapat, pedig a négygólos idegenbeli vereség miatt szükség lett volna a nagy különbségű győzelemre. Végül három találat maradt a két csapat között, ami akkor lehet fontos, ha pontegyenlőség alakul ki közöttük a csoportkör végén.

Pick Szeged - Dinamo Minszk 37-34 (20-18)

A csoport állása:

1. Csehovszki Medvegyi 11 pont

2. Valladolid 10 p

3. Pick-Szeged 8 p

4. Aalborg 4 p

5. Schaffhausen 3 p

6. Dinamo Minszk 2 p