Serie A

A Roma továbbra sem tud védekezni, döntetlen a Chievo ellen

Az első félidő a Romáé, a második a Chievóé volt, igazságos a döntetlen

Fabio Simplicio révén 2-0-ra vezetett a fővárosi együttes a félidőben, de a szünet után elkönnyelműsködték a mérkőzést, a Chievo így pontot tudott menteni hazai pályán. A hajrában Daniele De Rossit kiállította a játékvezető.

Ahogy egész Európában, Olaszországban is gondokat okoz a tél. Rizzoli játékvezető a pálya viszgálata miatt csak néhány perces késéssel adott engedélyt a kezdésre. A csapatok eleinte nem is egymással, hanem a körülményekkel küzdöttek. A labdák elcsúsztak, elpattantak, sok volt a technikai hiba.

Simplicio is egy védő hibája után szerezte meg a vezetést. Úgy tűnt, Rigoni simán tisztáz egy beadást, de végül a Roma középpályása elhalászta a labdát, és szépen lőtt a hosszúba. (0-1)

A brazil játékos a szünet előtt nem sokkal duplázott, Cassetti beadásába nyúlt bele. (0-2)

A második félidőben úgy tűnt, a Farkasok elhitték, hogy már megnyerték a meccset, vagy a Chievo próbálkozott hatékonyabban. Moscerdelli távoli lövését Julio Sergio simán kivédhette volna, valahogy mégis bepattant róla a kapuba. (1-2)

A 85. percben pedig egyenlítettek a sárga-kékek. Granoche ért el hamarabb egy indítást, mint a Roma kapusa, és 2-2-re alakította az állást. Mindössze egy perccel később De Rossi vesztette el a fejét, ki is állították.

A hazaiaknak még a győzelem megszerzésére is volt esélyük, így a Roma a végén örülhetett az egy pontnak. Ezzel nem tudták kihasználni az Inter pénteki vereségét, csak utolérték a milánói csapatot, megelőzni nem tudták.

Serie A, 15. forduló:

Chievo - Roma 2-2 (0-2)
Gólszerző: Moscardelli (61.), Granoche (83.), illetve Simplicio (26., 44.). Kiállítva: De Rossi (83., AS Roma)