Valószínű, hogy tavasszal rendezik a 17. fordulót

A klubok közösen kérték az MLSZ-től a halasztást

Címkék:

A Zalaegerszeg és a Haladás közösen javasolta, hogy májusban rendezzék az eredetileg hétvégén esedékes fordulót, és csütörtökön délelőtt a klubok képviselői tárgyaltak egy közös álláspontról, amit benyújtottak az MLSZ versenybizottsága felé. Eszerint kérik a halasztást, mivel a pályák alkalmatlanok a mérkőzések megrendezésére.

A 16. fordulóban látott áldatlan állapotokat, és az azóta is mindennapos csapadékot látva nem meglepő, hogy a csapatok kérik a halasztást.

Németh Ottó, a Zalaegerszeg technikai vezetője szerint "óriási hiba lenne a játékosok testi épségét kockáztatni. Az ember a legfontosabb érték, de a mai pénzszűke világban a pályákban okozott több százezer, vagy éppen millió forintos károk is feleslegesen kidobott pénzek lennének. Remélem a józan ész győz, és nem lesz meccs."

A ZTE és a Haladás javaslatát a Ferencváros azonnal támogatta - a Fradi már a Pakson furcsa körülmények között rendezett bajnokija kapcsán is felemelte a hangját -, és végül a halasztás kérvényezéséről állapodtak meg a klubok. A szövetség délután tárgyalja majd az ügyet, és ez után jelenti be döntését.

A még őszre tervezett Magyar Kupa-mérkőzésekről egyelőre nincs információ, de ha a bajnokikat átteszik tavaszra, a kupameccsek megrendezésének sem lenne sok értelme.