NB I: Elhalasztották a 17. fordulót

Címkék:

Az MLSZ versenybizottsága elfogadta az NB I-es klubok közös délelőtti javaslatát, és februárra halasztotta a Monicomp Liga 17. fordulóját. Szintén tavasszal rendezik a Magyar Kupa jövő hétre tervezett mérkőzéseit. A Ligakupa tervezett találkozóiról még egyeztetnek a közvetítő televíziós társaságokkal, és később döntenek.

MLSZ

Csütörtökön a ZTE és a Haladás kezdeményezésére az NB I-es csapatok tulajdonosai közösen kérték a szövetséget, hogy halassza el a tavaszról előrehozott 17. forduló megrendezését. A délutáni versenybizottsági ülésen elfogadták a kérést, és 2011. február 26-ra tették át a teljes bajnoki kört.

Studniczky Ferenc, a bizottság elnöke elmondta, hogy az klubtulajdonosok játékra alkalmatlannak ítélték a pályáik minőségét, és miután egyeztettek az érintett tévétársaságokkal, kihirdették a halasztást. Ugyanígy a Magyar Kupa decemberre tervezett találkozóit is februárban játsszák le. Az idén még hátralévő Ligakupa-meccsekről egyelőre nem döntöttek, mivel azokról még egyeztetni kell a közvetítő televíziókkal.

Az MLSZ két fordulót hozott előre decemberre, mivel ilyenkor általában jobbak az időjárási és talajviszonyok, mint februárban. Ezúttal azonban már az elmút hétvégén is gondokat okozott a hóesés. Pakson három nappal el kellett tolni a Ferencváros elleni mérkőzést, és így is rossz minőségű pályán kellett lejátszani a meccset.