Santos

Elano már megvan, Lucas Leiva a következő cél

A brazil klub több középpályásra is kivetette a hálóját

A Santos megvásárolta Elano játékjogát a török Galatasaray-tól, és már ki is tűzte következő célpontját. A Liverpoolban játszó Lucas-t is haza szeretnék csábítani, akiért a januári átigazolási időszakban tehetnek ajánlatot.

A brazil klub képviselői szerdán érkeztek Isztambulba, és gyorsan meg is egyeztek Elano átigazolásáról. 2,9 millió eurót fizetnek a Galatasaraynak, és ha a középpályás 2012 vége előtt ismét klubot vált, a haszon fele szintén a törököket illeti.

Elano a Santos neveltje, 2001-2004 között játszott a felnőttcsapatban. 2004-ben a Sahtar Donyeckbe igazolt, majd 2007-ben a Machester City, végül 2009-ben a Galatasaray következett. Kétszeres brazil és kétszeres ukrán bajnok. A válogatottban 45-ször szerepelt, Copa América és Koföderációs Kupa-győztes.

Közben a Santos már a Liverpoolban játszó Lucas-t is megkörnyékezte, akiért a következő hetekben tehetnek ajánlatot. Lucas Brazíliában a Gremióban játszott, majd 2007-ben került a Vörösökhöz Angliába. A hozzá fűzött reményeket azonban nem nagyon váltotta be, hiszen előbb Xabi Alonso mellett nem tudott a kezdőcsapatba kerülni, és a spanyol távolzása után sem játszott igazán megbízhatóan.