NHL

Crosby megint hármat lőtt, az Edmonton harmadszor nyert zsinórban

New Yorkban vérbeli városi rangadót játszottak, 6-5 lett a végeredmény

Sidney Crosby sorozatban másodszor szerzett mesterhármast csapata hazai meccsén, amire az elmúlt évtizedben nem volt példa. Ráadásul csak ő volt eredményes a Pittsburgh-ből! Az Edmonton Oilers egymás utáni harmadik találkozóját nyerte meg, először a szezonban. A Boston nagyon kitömte a Tampa Bay-t, a két New York-i csapat egymást, a Montréal idegenben javított előző játéknapi veresége után, a Dallas és a Los Angeles egy-egy góllal nyert.

Crosby a hátára vette a Penguins-t, ezúttal csak ő tudott gólt lőni a csapatból. Az Atlanta szerezte meg ugyan a vezetést az első harmadban fórból, de a pontlistát vezető csatár egyenlített, majd a második játékrészben egymaga fordította meg a meccset. 3-1-es Pittsburgh-vezetés után már csak szépíteni tudott a Thrashers, 3-2-re nyertek a Pingvinek.

Az előző játéknapon először tudott két győzelemből álló sorozatot elérni az Edmonton, most rögtön megtoldották még eggyel a szériát. Habibulin lehúzta a rolókat, elöl pedig Hall vezetésével ötöt lőttek a Toronto hálójába. Maple Leafs - Oilers 0-5.

A Montréal otthon nem tudott nyerni szerdán - épp az Edmontontól kaptak ki -, elutaztak hát New Jersey-be, és megverték a Devilst. Két perc után már 2-0-ra mentek, a második harmad közepén pedig 5-0 volt az állás. Megengedhettek tehát maguknak mintegy félóra lazítást, a New Jersey így is csap szépíteni tudott, 5-1 lett a vége.

A Boston és a Tampa Bay játékosa küzd a pakkért

A Boston Bruins több mint magabiztosan verte a Tampa Bayt. Kétszer húsz perc után 4-1-re vezettek, de ők nem engedtek ki a záró játékrészben sem. Még négyet lőttek, így végül 8-1-re győztek. Krejci kétszer talált be, a többi hat gólon megosztoztak a csapattársak.

New Yorkban igazi városi rangadót játszottak. Egyik csapat sem sokat törődött a védekezéssel, potyogtak a gólok mindkét oldalon. Fej-fej mellett haladva jutottak el a harmadik harmad közepéig, amikor Comeau utoljára egyenlíteni tudott az Islanders-ből. Mindössze 15 másodperccel később Gaborik már harmadszor talált be, és ezzel végül 6-5-re meg is nyerte a találkozót a Rangers.

Az Ottawa csarnokában Niemi shotoutot produkált a San Jose kapujában, így 4-0-ra verték a Senators-t.


Eredmények:

Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 8-1
Toronto Maple Leafs-Edmonton Oilers 0-5
New Jersey Devils-Montreal Canadiens 1-5
New York Islanders-New York Rangers 5-6
Pittsburgh Penguins-Atlanta Thrashers 3-2
Ottawa Senators-San Jose Sharks 0-4
Dallas Stars-Washington Capitals 2-1
Los Angeles Kings-Florida Panthers 3-2