Serie A

A Lazio leszakította az Intert

Újra bizonytalanná válhat Rafa Benitez helye az Inter kispadján, hiszen csapat ismét vereséget szenvedett a bajnokságban.

Zarate

A mérkőzés elején a hazai pályán játszó Lazio volt fölényben, de komoly helyzetek nem alakultak ki a kapuk előtt. Aztán a 27. percben Maure Zarate szöglete után Hernanes fejesébe Floccari még beleért, a labdát Cambiasso még ki tudta húzni a gólvonalról, azonban balszerencséjére a mentéssel pont Biavát találta el, akiről kapuba pattant a labda (1-0). A mérkőzés menete innen egyértelmű volt, az Inter támadott, a Lazio pedig gyors ellentámadásokkal próbált operálni. Az első félidőben az Inter játszott fölényben, de nem tudtak mit kezdeni a szervezetten védekező Lazio védelmével.

A fordulást követően az 52. percben Hernanes indította Mauro Záratét, aki Cordoba rossz helyezkedését kihasználva kilépett a védők közül, és 10 méterről a kifutó Castellazzi felett a kapuba pöccintett (2-0). Ezt követően az Inter továbbra is erőtlenül darált, de sok elképzelés nem volt a játékukban. Ennek ellenére a 72. percben szépíteni tudtak, amikor az egykori Lazio játékos Goran Pandev némi szerencsével a kapuba lőtt (2-1). A szépítő találatot követően az Inter előtt adódott néhány lehetőség az egyenlítésre, ezek azonban kimaradtak. A 89. percben aztán végleg eldőlt a találkozó, Hernanes szabadrúgásból bombázott az Inter kapujába (3-1). A hazaiak ezzel hét ponttal előzik meg az Intert a tabellán és beérték a szombat este pályára lépő AC Milant.

Serie A, 15. forduló:

Lazio-Internazionale 3-1 (1-0)

Gól: Biava (27.), Zarate (52.), Hernanes (89.), illetve Pandev (74.)

A további program:

szombat:

Chievo-AS Roma 18 ó
AC Milan-Brescia 20:45 ó
vasárnap:
Cesena-Bologna 15 ó
Fiorentina-Cagliari 15 ó
Lecce-Genoa 15 ó
Parma-Udinese 15 ó
Sampdoria-Bari 15 ó
Catania-Juventus 20:45 ó
hétfő:
------
Napoli-Palermo 20:45 ó