Manchester United

Ez kemény lecke volt a fiataloknak!

Sir Alex Ferguson nem hibáztatta fiatal játékosait a Manchester United gyászos teljesítménye láttán, miután a csapat súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett az Angol Ligakupa negyeddöntőjében a West Ham Unitedtől.

Sir Alex Ferguson a Waest Ham elleni Ligakupa meccsenSir Alex a mérkőzés után a MUTV-nek nyilatkozva értékelte a látottakat. Bár erősen tartalékos összeállításban, több fiatalt is bedobva a mélyvízbe fogta hadra fiat a szakember, nem varrta a fiatalok nyakába a felelősséget, épp ellenkezőleg, úgy véli, ez is remek tapasztalattal szolgál nekik.

„Nem számítottam ilyen eredményre, az biztos. De ha elemezzük a verségünket, akkor látni fogjuk, hogy nem tettünk meg mindent a cél érdekében. Ezen a szinten gól nélkül semmire sem megyünk.”

A védelem tengelyébe Ferguson a fiatalokat, a húsz éves Fabiót, a 21 éves Chris Smallingot és a 22 éves Johnny Evanst állította be.
„Fiatal játékosok még, de mi számítunk rájuk, nagyon sokat fektetünk az utánpótlásba, és eljön az ő idejük is. Emlékezni fognak a ma estére, sajnálatos, hogy épp ez a negyeddöntő sikerült így, pedig jó esélyünk lett volna újra elnyerni a kupát.
„Jól kezdtük a mérkőzést, az elején mi irányítottunk, Obertan lövése a kapufát érte, nagyon szerencsétlen helyzet volt. A mérkőzés elején mi irányítottunk, jól játszottunk, aztán leeresztettünk, a gólok után már nem tudtunk fordítani, a fiatal játékosok sajnos még nem tudták kiküszöbölni a hibákat."