Ligakupa

Húsz gól esett négy meccsen a Ligakupában

A négy ma megrendezett találkozón összesen húsz gól esett, ami kiemelkedő, öt gólos átlagot jelent találkozónként.

Szolnok-Honvéd 3-4


A délután folyamán a Honvéd a Szolnokhoz látogatott és a csapatok az ónos eső ellenére remek mérkőzést játszottak. A 21. percben Rufino egy szöglet után szerezte meg a vezetést a vendégeknek (0-1). A 33. percben egy ellentámadás után Remili egyenlített a házigazdágtól, (1-1) majd meg is fordították az állást, mégpedig Ngalle révén (1-2). A szünet után az első percben a Honvéd tudott egyenlíteni, ismét Rufino volt eredményes, aki 12 méterről emelte át a labdát a kifutó kapuson (2-2). Lendületbe jött a fővárosi csapat és az 58. percben Rufino a harmadik gólját is megszerezte (2-3). De nem sokáig örülhettek Szalai László fiai, hiszen négy percre rá ismét egyenlíteni tudott a hazai csapat: Hevesi-Tóth 8 méterről talált a kapuba (3-3). A 75. percben azonban végleg eldőlt a találkozó, amikor Bojtor beadását Nagy helyezte a kapuba (3-4), megszerezve ezzel a győzelmet a vendégcsapatnak. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Vöröst, a hazaiak védőjét a mérkőzés 90. percében kiállította a játékvezető.

Paks-MTK 4-0


Itt is ónos eső nehezítette a csapatok dolgát, ez meg is látszott a találkozó első felén, hiszen ritkán kerültek helyzetbe a játékosok. Hat perccel az első félidő vége előtt aztán Kornis kaszálta el a kiugró Bohnert, amiért a fiatal védőt kiállította a játékvezető, a Paks pedig büntetőt kapott. Nagy István állt a labda mögé és magabiztosan gurított a kapu jobb alsó sarkába (1-0). A félidőben aztán az MTK-s Pál Szabolcs is piros lapot kapott, szövegelés miatt. A 67. percben tovább növelte az előnyét a hazai csapat, Bohner beadását Magasföldi vágta a kapuba közelről. Alig több mint tíz perccel a találkozó vége előtt Haraszti is hatalmas gólt lőtt a vendégkapuba (3-0), majd a kegyelemdöfést Pap fejese jelentette a 88. percben (4-0), amivel még fölényesebbé vált a paksi siker.


Lombard Pápa-Haladás 2-3


Sűrű hóesésben kezdődött a mérkőzés és egy meglepetés is volt a vendégek összeállításában, hiszen az NB II-ben szereplő Bőcs román játékosát, Stefan Andrei Enescut Aczél Zoltán teszteli néhány napig. Alig öt perc elteltével megszerezte a vezetést a hazai csapat, amikor Zulevs beadását Bali lőtte az ötösről a kapuba (1-0). Hamar jött azonban a válasz a Haladás részéről. A 10. percben a próbajátékos Enescu szöglete után Rácz lőtt a 16-oson kívülről a kapuba (1-1). Az első félidő hajrájában is sor került egy gyors ütésváltásra a csapatok között, a 41. percben Tóth Gábor lőtt 14 méterről a jobb sarokba (2-1), majd a játékrész utolsó percében ismét egy Enescu-sarokrúgás után Lattenstein talált a kapuba (2-2). A döntő találat a 61. percben született meg a mérkőzésen, amikor Csontos beadását Simon Attila fejelte közelről a kapuba (2-3) megszerezve ezzel a győzelmet a Haladásnak.


Újpest-Kaposvár 3-1


Nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy azt a lila-fehér drukkerek várták, hiszen már a 4. percben megszerezte a vezetést a vendég kaposvári csapat. Godslove-t buktatta Litauszki buktatta a 16-oson belül a büntetőt pedig Zahorecz vágta a kapu jobb oldalába (0-1). Azonban a vendégek védője a gólja után vissza is adta a tizenegyest az Újpestnek, hiszen ezúttal ő szabálytalankodott Kovács Dáviddal szemben. A büntetőből Balogh Balázs talált a kapuba (1-1). A második játékrész hajrájába dőlt el csak a mérkőzés, a 83. percben Lázár beadását Litauszki fejelte közelről a vendégkapuba (2-1). Majd Dvorschák ívelt Lázár felé egy labdát a rendes játékidő utolsó percében, aki kilépett két védő között és a hálóba ívelt (3-1), bebiztosítva ezzel az Újpest győzelmét.