Serie A

Lazio-döntetlen, Napoli-vereség, a Milan nem vesztett az előnyéből

Miután a Milan és a Juventus is 1-1-et játszott szombaton este, a 14. forduló előtt második Lazio és harmadik Napoli számára adott volt a lehetőség, hogy megközelítsék a piros-feketéket, illetve leszakítsák a torinóiakat. Egyikük sem tudott azonban élni vele, hiszen Rómából a Catania vitt el egy pontot, Udinében pedig Di Natale mesterhármasával kaptak ki a nápolyiak. A Brescia - Genoán Vass Ádám végig a pályán volt, Feczesin és Rudolf viszont nem kaptak lehetőséget. A Bologna - Chievo elmaradt a nagy havazás miatt.

Lazio - Catania:

A hazaiak ugyanazzal a kezdőcsapattal álltak ki, mint múlt héten a Parma ellen, a vendégeknél viszont eltiltás miatt hiányzott Maxi Lopez a csatársorból. A Lazio kezdett jobban, előbb Hernanes majd Floccari veszélyeztetett, de egyik akcióból sem lett gól. Biava aztán már betalált, de lesre futott Ledesma beadása előtt, így a találatot elvették.

Később újra Hernanes villant, miután három védőt kicselezett, Silvestre csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatos előtt. Az ígéretes helyről elvégzett szabadrúgást Zarate épp csak mellé tekerte.

A 44. percben aztán a másik oldalon született szabályos gól: Llama szögletét Silvestre fejelte a hazai kapuba. (0-1)

A Lazio azonban még a szünet előtt, a hosszabbításban egyenlített: Brocchi szerzett labdát a középpályán, indította Hernanest, aki távolról lőtte ki az alsó sarkot. (1-1)

A szünet után a vendégek a védekezsére koncentráltak, és hiába küldte be Reja Matuzalemet, Foggiát és Rocchit is a Lazióba, meddőnek bizonyult a hazai fölény. A vendégkapus, Andujar remekül védett, és nagyban hozzájárult a Catania ponszerzéséhez.

Udinese - Napoli:

A vendégek kezdeti nyomása ellenére az udinei Alexiws Sanchez került gólhelyzetbe, és De Sanctis csak tizenegyest érően tudta megállítani. Di Natale be is lőtte a büntetőt a 16. percben. (1-0)

A játékrész hajrájában újra a válogatott csatár előtt adódott lehetőség: a tizenhetos előtt kapott labdát, egy igazítás után pedig kilőtte a jobbfelsőt. (2-0)

Rögtön a fordulás után eldőlt minden esetlegesen felmerülő kérdés. Di Natale végzett el szögletet, a bal oldalról, a kapufánál álló Hamsík pedig átugrotta (!) a labdát, így az a kapuban kötött ki. (3-0)

A szlovák középpályás ugyan szépített az álláson és a saját hibáján is a következő percben (3-1), de később nem tudott belőni egy büntetőt (vagy inkább Handanovic vetődött bravúrosan). Így megérdemelten győzött a hazai csapat, a Napoli pedig átadta a helyét a Juventusnak a tabella harmadik helyén. Igaz, a pontszámuk megegyezik.

Brescia - Genoa:

A gyenge mérkőzésen egyik oldalon sem esett gól. Vass Ádám a kezdőben kapott helyet a hazaiaknál, Feczesin Róbert viszont a kispadra sem fért oda. A másik oldalon ott ült azonban Rudolf Gergely, de játéklehetőséget ő sem kapott.

Bari - Cesena:

A kiesési rangadón a Cesena szerezett vezetést Colucci büntetőjével, de egy perc múlva Caputo egyenlített. A pontosztozkodással egyik csapat sem tudott elkerülni a kieső helyekről. A Bari 10 ponttal utolsó, de a Cesenának is csak két egységgel van több.

Cagliari - Lecce:

A hazaiak már félóra után 3-0-ra vezettek. A 7. és a 15. percben Matri, a huszonnyolcadikban pedig a védő, Canini talált be. A szünet után Olivera és Di Michele révén szépített ugyan a Lecce, de egyenlíteni már nem tudtak, így gólzáporos győzelmet aratott a Cagliari, amely így megvetette a lábát a középmezőnyben. A Lecce ugyanakkora kiesők között kullog.

A Bologna - Chievo találkozó hóesés miatt elmaradt. A pótlás időpontját később jelentik be.

Lazio - Catania 1-1 (1-1)

Udinese - Napoli 3-1 (2-0)

Brescia - Genoa 0-0

(Vass Ádám a Bresciában végig játszott, Feczesin Róbert nem volt a keretben, Rudolf Gergely a Genoában a kispadról nézte végig a meccset.)

Bari - Cesena 1-1 (0-0)

Cagliari - Lecce 3-2 (3-1)

Bologna - Chievo elhalasztva

Korábban:

Internazionale - Parma 5-2 (3-2)

Juventus - Fiorentina 1-1 (0-1)

Sampdoria - Milan 1-1 (0-1)

Később:

Palermo - Roma