Premier League

A Chelsea nem tudta visszavenni a tabella első helyét

A kékeknek csak egy 1-1 jött össze a Newcastle otthonában

  • Maruzsa István

A Chelsea nem tudta legyőzni a Newcastle-t idegenben, így maradt a Premier League második helyén. A szarkák Alex és Cech közös szerencsétlenkedésének köszönhetően szerezték meg a vezetést. Az első félidő végén Salomon Kalou egyenlített, de a szünet után hiába játszott jobban a bajnoki címvédő, a győzelmet nem tudták kiharcolni.

Andy Carroll már a hatodik percben vezetéshez jutatta a hazaiakat, amikor Alex egy pontatlan indítást elpasszolt a saját kifutó kapusa, Petr Cech mellett. A Newcastle csatára lecsapott a lehetőségre, és néhány méterről a Chelsea kapujába passzolt. (1 - 0)

Pedig az elmúlt fordulóban Boltonban 5-1-re kikapó szerkák ezt a találkozót sem várhatták túl jó előjelekkel. Eltiltás miatt hiányzott ugyanis Joey Barton, Fabio Coloccini és Mike Williamson is az együttesből, ráadásul a csapatkapitány, Kevin Nolan bokasérülést szenvedett. A bajnok védelme azonban kisegítette őket, és ezzel meg is adták a meccs alaphangját.

Az első félidő közepe tájára aztán összekapta magát a Chelsea, ezt Drogba 19. percbeli bombája és Alex hét perccel későbbi fejese jelezte. Előbbit a hazai kapus, Tim Krul, utóbbit a védő, José Enrique állította meg a gólvonal előtt. A fölény állandósult, a 43. percben már egy büntetőt reklamáltak a vendégek, amikor Ashley Cole betört a tizenhatoson belülre, és Tiote gyanús körülmények között szerelte.

A tizenegyes elmaradt, de az utolsó minutumban Kalou ki tudott lépni középen, egy visszahúzós csellel meglepte a védőket, majd tizennégy méterről a bal alsóba lőtt. Krulnak ezúttal nem volt esélye hárítani, mivel a labda Taylor lábán is megpattant. (1 - 1)

A második félidőben sem sokat változott a játék képe: a vendégek fölényben voltak, a hazaiak kontráztak. Gólhelyzetek mindkét oldalon adódtak. Előbb Drogba szelidített meg egy indítást, de a Newcastle kapusa leért a ballábas lövésre, majd Cech ütött Routledge elé egy beadást, a szélső lövése után pedig Cole-nak kellett fejjel mentenie.

A 77. percben Drogbát állították meg kezezés miatt, a nyolcvanadikban Kalou lőtt az oldalhálóba a Newcastle hátsó sorának asszisztálása közepette, a hajrában pedig Sturridge lőtte el a labdát keresztbe a kapu előtt.

Így maradt az 1-1-es eredmény, a Chelsea nem tudta visszavenni a vezető helyet a tabellán a szombaton 7-1-re nyerő Manchester Unitedtől, maradt a második, a Newcastle pedig kilencedik helyen áll. Kádár Tamás, a hazaiak magyar válogatott védője a kispadon kapott helyet, edzője nem állította be.

Newcastle - Chelsea: 1-1 (1-1)

Korábbi eredmények:

Bolton - Blackpool: 2-2 (0-1)

Everton - West Bromwich Albion: 1-4 (1-2)

Fulham - Birmingham City: 1-1 (0-1)

Manchester United - Blackburn: 7-1 (3-0)

Stoke City - Machester City: 1-1 (0-0)

West Ham United - Wigan: 3-1 (1-0)

Wolverhampton - Sunderland: 3-2 (0-0)

Aston Villa - Arsenal: 2-4 (0-2)