Dzsudzsák gólt lőtt

Címkék:

A NAC Breda hazai pályán 4–2-re legyőzte a listavezető PSV-t a holland labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának nyitó mérkőzésén. A vendégek második gólját Dzsudzsák Balázs szerezte, aki a hazaiakat erősítő Horváth Gáborhoz és Fehér Csabához hasonlóan végigjátszotta a találkozót.

A PSV négy és fél éve nyert legutóbb a NAC vendégeként bajnoki mérkőzésen, és rossz sorozata most sem szakadt meg, pedig kétszer is megszerezte a vezetést.

A négy találatot hozó első félidőben Jonathan Reis kezdte meg a gólgyártást, a hazaiak részéről pedig szintén egy brazil, a korábban a Feyenoordban és az Ajaxban is megforduló Leonardo köszönt be, az eindhoveni védők asszisztálása mellett.

Talán még az egyenlítést ünnepelték a hazaiak, amikor egy gyors kontratámadás végén Dzsudzsák Balázs érkezett jó ütemben Jeremain Lens jobb oldali beadására, és közelről nem hibázott.

A PSV mégsem mehetett előnnyel a szünetre, mivel egy bal oldali szabadrúgás után Matthew Amoah fejjel bevette Andreas Isaksson kapuját.

A bredai nézők öröme a fordulás után még nagyobb lett, a marokkói Ali Buszabun révén ugyanis csapatuk fordítani tudott.

A PSV ezt követően csak kihagyott helyzetekig jutott, a NAC viszont a duplázó Amoah góljával a 79. percben kétgólosra növelte előnyét, amelyet meg is tartott a lefújásig. A PSV másodszor kapott ki bajnokin ebben az idényben.